Rakennuslevyt

UPM Wisa-vanerit

WISA-vanerin lujuus- ja jäykkyysominaisuudet tekevät siitä erinomaisen rakennemateriaalin. Pinnoittamattomia havuvanereita käytetään mm. runkorakenteiden osana, seinä- ja tuulensuojalevyinä, vesikatteen alusrakenteena ja aluslattialevynä.

 

 

Vanerilevyt jäykistävät rakenteita ja toimivat tasaisena alustana pintamateriaaleille. Vaneri voi toimia lattioissa myös kantavana alusrakenteena. Julkisivumateriaalina vaneri on vaativa, mutta oikein asennettuna ja huollettuna se mahdollistaa näyttävien julkisivujen toteutuksen. Vaneri toimii hyvin myös pienempinä yksityiskohtina julkisivun piristäjänä.

Betonointi

Lattiat, seinät, katot

Kiinnitykset ja tukirakenteet

Ulkoverhous

Sisäverhous

Gyproc-kipsilevyt

Kipsilevy on tuttu rakennusmateriaali useissa käyttökohteissa. Se on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusaine, eikä siitä aiheudu ympäristöhaittoja. Levyn painosta on kipsiä 93 % ja kartonkia 6 %. Yksi painoprosentti muodostuu hygroskooppisesta kosteudesta ja tärkkelyksestä.

 

Levyn sisuksen rakenteen muodostavat kipsi ja ilmahuokoset. Kipsiä saadaan luonnosta sekä hiilivoimaloiden savukaasujen puhdistuksessa syntyneestä ns. voimalaitoskipsistä.

Gyproc-kipsilevy koostuu kipsisestä ytimestä, jonka molemmin puolin ovat lujat kartonkipinnat. Kartonki kiertää levyjen pitkien sivujen ympäri ja levyjen päät on tasattu sahaamalla. Pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.

Tutustu Gyprocin tuotteisiin täällä

Gyproc-kipsilevy sopii erinomaisesti lähes kaikenlaiseen rakentamiseen

Hunton-tuulensuojalevyt

Huokoista bitumilla kyllästettyä puukuitulevyä käytetään tuulensuojalevynä ulkovuorauksen alla. Se suojaa taloa kosteudelta, vedolta ja kylmyydeltä. Levy jäykistää rakenteen riittävästi eikä ylimääräisiä vinolautoja enää tarvita. Levy on valmistettu luonnon omista raaka-aineista ja se antaa terveellisen ja turvallisen sisäilman.

Huntonin tuulensuojalevyn ominaisuuksia ovat:

- helppo työstää
- suojaa tuulelta
- eristää
- diffuusioavoin (hengittävä)
- kevyt paino

Hunton-tuulensuojalevyn tuotetiedot
 

Suomen Tuulileijona-tuulensuojalevyt

Eristeitä suojaava tuulensuojalevy vaikuttaa oleellisesti ulkoseinien sekä ylä- ja alapohjan lämmöneristävyyteen ja toimivuuteen eri sääolosuhteissa. Tuulensuojalevyn on oltava riittävän tiivis, mutta kuitenkin hengittävä, jotta rakenteeseen mahdollisesti joutunut kosteus pääsee haihtumaan.

 

 

Tuulileijona (12 mm) ja Runkoleijona (25 mm) ovat Suomen oloihin suunniteltuja ja hyväksyttyjä tuulensuojalevyjä, joiden hyvistä ominaisuuksista on jo vuosikymmenien kokemus. (VTT Sertifikaatti Nro C258/03) Paitsi tiiviinä, mutta silti hengittävänä ja kosteutta kestävänä tuulensuojalevynä Tuulileijona ja Runkoleijona -levyt toimivat myös rakennuksen rungon jäykisteenä ja lisäävät rakenteen lämpöeristystä.

Tuulileijona ja Runkoleijona toimivat myös lämpöeristeiden rakennusaikaisena säänsuojana. Niiden säänkesto on aikaansaatu puukuitujen lämpökäsittelyllä sekä lisäämällä puumassaan hieman hartsia ja vahaa. Levyistä ei irtoa mitään haitallisia päästöjä ja ne kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1-päästöluokkaan.

Runkoleijona, katso tuotetiedot

Tuulileijona, katso tuotetiedot

Finnforest-MDF puukuitulevyt

Finnforestin välittämä MDF on ensiluokkainen, puolikova kuitulevy, jolla on ainutlaatuiset fysikaaliset ominaisuudet. Se soveltuu käytettäväksi erilaisiin teollisuuden, kaupan ja rakentamisen kohteisiin sekä huonekalu- ja sisustuskäyttöön.

MDF-levyt valmistetaan kuivausmenetelmillä.

 

Valmistukseen käytetään ainoastaan puuta, joka on peräisin raaka-aineita säästävistä harvennushakkuista. MDF-levyt ovat pääasiassa mänty- ja kuusipuuta, jota hierretään kuiduksi. Kuitujen joukkoon lisätään pieni määrä sideaineita ennen levyiksi puristamista.

MDF-levyjen hyvä työstettävyys mahdollistaa hankalimmatkin työstöt. Levyä voidaan työstää kuten massiivipuuta eikä siinä ole oksia tai halkeamia. Levyn sileä ja tasainen pinta on helppo maalata tai petsata korkealaatuisen viimeistelyn saavuttamiseksi. MDF on myös ihanteellinen päällystettäväksi ohuilla jaloviiluilla, vinyylillä, kalvoilla ja melamiinipaperilla.

MDF:n käyttöalue on laaja, ja sitä on saatavissa useina eri paksuuksina ja levykokoina.

Suomen Tuulileijona - Huokoleijona

Huokoleijona-puukuitulevy on huokoinen, vaaleapintainen, turvallinen ja terveellinen rakennus- ja lisäeristyslevy puutalon peruskorjaukseen. Jos rakennuksen ulkoverhous on hyvässä kunnossa, kannattaa lisäeristys yleensä sijoittaa seinärakenteen sisäpuolelle.

 

 

Levytykseen voidaan käyttää 12 mm Huokoleijonaa joko yhtenä tai kahtena levykerroksena, tai 22 mm Huokoleijonaa. Mikäli käytetään kahta levykerrosta, on huolehdittava siitä, etteivät levyjen pystysaumat tule päällekkäin

Huokoleijona, katso tuotetiedot

Suomen Kuitulevy - Rakentajan kovalevy

Kovalevyt ovat toiselta puolelta sileitä ja toiselta puolelta viirakuvioisia kovaksi puristettuja kuitulevyjä, joita käytetään pääasiassa rakentamiseen, suojaamiseen, pakkauksiin ja tilapäisrakenteisiin.

Kovalevy, katso tuotetiedot

Suomen Kuitulevy - Öljykarkaistut levyt

Öljykarkaistut levyt ovat normaaleja kovalevyjä, joihin on valmistuksen yhteydessä imeytetty kuivuvia öljyjä. Siksi levy on vettä hylkivä ja kestää kosteutta vakiolevyä paremmin.

Myös lujuusominaisuudet ovat paremmat.

 

Öljykarkaistua kovalevyä käytetään esim. rakennusten aluskatteena ja suojaamiseen.

Öljykarkaistu levy, katso tuotetiedot

Kuitusementtiset tasolevyt

Cembrit Oy (entinen Minerit Oy) on yksi suurimmista kuitusementtisten tasolevyjen valmistajista, markkinoijista ja kehittäjistä maailmassa.

Cembrit Oy:n valmistamat levyt soveltuvat sekä uudis- että saneeraushankkeisiin. Niiden käyttökohteena ovat mm. julkisivut, väliseinät, märkätilat, sokkelit ja parvekekaiteet.

 

Lisäksi Cembrit Oy myy aaltoprofiilisia katelevyjä. Levyjen pääasiallisena raaka-aineena käytetään sementtiä 50-70 %, selluloosaa n. 10 % ja mineraalisia täyteaineita n. 20-40 %. Levyt eivät sisällä asbestia tai kvartsia.

Julkisivut

Rakennuslevyt